Öronakupunktur i Sverige

by Stina Norbye & Kajsa Landgren

Vad är öronakupunktur?

En säker behandlingsmetod mot stress och smärta. 

 Öronakupunktur har länge använts för att lindra olika fysiska och psykiska symptom. En mer utvecklad form av öroanakupunktur med 200 punkter utformades i Frankrike på 1950-talet och spreds till många länder. Tunna korta akupunkturnålar sticks genom huden i örat och får sitta kvar i 30-40 minuter. Senare forskning har visat att akupunktur i örat skickar signaler till hjärnan via vagus-nerven och trigeminus-nerven. Flera centra i hjärnan aktiveras och neurotransmittorer och hormoner frisätts viket ger goda effekter bland annat smärta, stress och sämnproblem. Studier visar att det parasympatiska nervsystemet påverkas på ett gynnsamt sätt.

Öronakupunktur kombineras ofta med öronakupressussur (små kulor tejpas fast på akupunkturpunkter) vilket möjliggör längre effekt och att mottagaren själv kan stimulera punkterna. Öronakupunktur är en säker behandlingsform som med fördel kan ges som komplement till andra behandlingar.

 

 

Våra kurser i öronakupunktur

Snabbfakta kurser i öronakupunktur

ORTER: Distansutbildning på Zoom, om inte annat är överrenskommet. Vi ger även fysiska kurser efter önskemål.
NADA KURS 3 dagar digital: 2023: 20-21 & 28 sept, 18-19 & 26 okt, 15-16 & 23 nov 
PRIS 5.200 exkl. moms. Inkl. Startpaket (bok, gummiöra att träna på samt material värde 1400)

100-PUNKTSKURS 3 dagar digital: 2023: 14-16 sept(full- reservlista finns), 2024: 23-25 jan
PRIS 5.520 exkl. moms

ÖRONAKUPUNKTUR KURS I KVINNOHÄLSA 2 dagar digital: 2023: 9-10 nov
PRIS: 5.520 exkl. moms

LÄRARE: Stina Norbye och Kajsa Landgren

KURSLITTERATUREN är på svenska. 

ANMÄLAN ELLER MER INFO, KLICKA HÄR : www.öronakupunkturisverige.se

Lärare med lång klinisk erfarenhet

Utbildningen i öronakupunktur leds av Stina Norbye och Kajsa Landgren. Tillsammans har de plattformen Öronakupunktur i Sverige och hemsidan www.öronakupunktur.se. 
På vår gemensamma hemsida kan du läsa mer om öronakupunktur samt anmäla dig.

STINA NORBYE
Lärare i kroppsakupunktur och medicinsk qigong samt har högskoleutbildning i mindfulness och psykologisk coachning. Kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap. 

KAJSA LANDGREN
Doktor i medicinsk vetenskap, docent, leg.sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri och akupunktör.

 

Våra kurser ges främst digitalt på zoom. Erfarenheterna vi har av våra digitala kurser är mycket positiva. Är ni flera från samma arbetsplats som vill gå kurs kan vi komma till er och ha en fysisk kurs. 

 NADA öronakupuntur-kurs
Distanskursen i NADA öronakupunktur har fokus på behandling av oro, ångest, depression och sömnproblem. NADA-kursen är lämplig för personal inom psykiatrisk vård/missbruksvård, privata terapeuter och ett bra första steg för de flesta som vill lära sig öronakupunktur. 

I kursen får du lära dig att behandla med vanliga akupunkturnålar och med kulplåster. Kursen innehåller också en genomlysning av forskningsresultat för akupunktur vid oro, ångest, beroende, abstinens, depression och sömnproblem.

NADA öronakupunktur används idag i över 70 länder. Metoden är säker, effektiv, billig och så enkel att den kan läras ut på tre dagar. I Sverige har cirka 4000 personer lärt sig öronakupunktur enligt NADA-modellen. NADA används idag inom regional, kommunal, statlig och privat vård.

Förkunskaper: Inga

100 punktskurs i öronakupunktur

För den som gått NADA kurs eller annan akupunktur utbildning(har nålvana) är denna kurs en fördjupningskurs som ger kunskap om många fler punkter och indikationer. Den som är utbildad inom kroppsakupunktur får här ett enkelt och användbart verktyg som är ett bra komplement och som ökar effekten av kroppsakupunktur. På kursen går vi igenom de punkter och punktkartor som ni kommer ha mest klinisk nytta av. Ni lär er hur man hittar punkter i örat med hjälp av mekanisk penna samt även genom en elektrisk sökpenna. Vi går igenom kontrindikationer, risker, evidens och hur man lägger upp en behandligsserie. Kursdeltagaren får lära sig använda vanliga akupunkturnålar, kulplåster men även långtidsnålar.

Förkunskaper: Nålvana.

Öronakupunktur kurs i kvinnohälsa
Denna kurs omfattar öronakupunktur vid gynekologiska och obstetriska besvär. Kursen vänder sig till barnmorskor, gynekologer, fysioterapeuter och andra yrkesgrupper som möter kvinnor med PMS, dysmenorré, graviditetsillamående, foglossning, annan smärta, mjölkstockning, amning, klimakteriebesvär, oro, ångest och stress. På denna tvådagars-kurs går vi igenom vetenskapliga förklaringsmodeller, samt de punkter och punktkartor som ni kommer hamest klinisk nytta av. Du lär dig söka efter punkter och använda akupunkturnålar, kulplåster och även långtidsnålar.

Förkunskaper: Inga