Retreat

by Stina Norbye & Zandra-Berta Uhr

Kickstarta ditt välmående med ett inspirerande, lärorikt och resultatorienterat retreat för snabb revitalisering av kropp och psyke.

Vårt retreat bygger på en unik kombination med det bästa från tidlös österländsk visdom med de senaste forskningsrönen från modern västerländsk välmåendeforskning. Vårt mål är att kickstarta ditt psykiska och fysiska system och göra välmående till en integrerad del av ditt liv utan att det ska kännas påtvingat eller mödosamt. Du får med dig ovärderlig kunskap om hur ditt fysiska och psykiska välmående blir en naturlig och långsiktig strategi i ditt liv. På två dagar får du med dig verktyg som du kan använda efter din vistelse hos oss, enkla att utföra samt tar endast lite tid i anspråk men som ger stora resultat. Det gillar vi när “easy does it”.

Vår unika  retreat metodik
Är att kombinera det bästa från två medicinska system öst och väst. Retreatverksamheten vilar på kunskap om de fyra grundfundamenten för hållbart välmående. Vi brukar likna grundfundamenten med stolens fyra ben där alla är lika viktiga för att stolen ska vara i balans och inte falla omkull. Vissa ben kan vara lite starkare än de andra och ibland haltar vi på flera av benen vilket gör att välmåendet blir väldigt ostadigt. Österländsk medicin har sedan lång tid utvecklat enkla tekniker för att stärka välmåendets fyra ben, tekniker som idag även vilar på forskningstöd inom Västerländsk medicin. Verktyg som vi lär ut under vårt retreat och för dig att ta med hem är bland annat medicinsk qigong, öronakupressur, mindfulness, andningsövningar samt självmassage på viktiga akupunkturpunkter som främjar välmåendets fyra grundfundament:

• Psyke
• Rörelse/motion
• Sömn/återhämtning
• Mat/näring. 

Syftet på vårt retreat är att genom teori och praktik tillsammans med dig stärka och balansera dessa fyra fundament som välmåendet vilar på för att du ska få möjligheten att utöva en hållbar prestation, uppleva mindre stress, bli gladare och inte minst förbättra sömn/återhämtning, fysisk hälsa, psykologisk motståndskraft (resilience) och höja din energinivå.

Vi vet att vi hinner kickstarta, inspirera och lära ut metoder till dig på två dagar. Biverkningsfria metoder som aktiverar kroppens egna läkningsmekanismer, kickar igång immunförsvaret – och det sker ganska fort.

Anmäl dig här till vårt retreat för ett konkret och snabbt resultat, samtidigt som du gör en beständig livsstilsförändring. Du kommer att bära med dig ett bättre humör, motivation, glädje och en starkare kropp och ett lugnare sinne på så lite som två dagar- det är en mycket bra start på ett nytt, bättre och långsiktigt välmående.

Vi som leder detta retreat har tillsammans över 50 års erfarenhet av den österländska medicinen för välmående men även tagit avstamp i västerländsk välmående forskning för den moderna människan. Kanske kan man säga att vi förpackat gammal och vis livskunskap för vårt liv här i väst idag. Ni får med er essensen av våra knep och tricks som vi upptäckt, studerat och praktiserat under lång tid såväl i Kina som i Sverige. Vi förbluffas själva hur ofta det är de enklaste teknikerna som ger de största resultaten- vi visar er hur!

Välkomna på retreat med oss- det blir spännande, roligt, hoppfullt och inte minst på en vacker plats med underbar mat.

 

Snabbfakta:
•Datum: 27-29 oktober, 2023
•Plats: Ven
•Boende: Enkel eller dubbelrum på vacker prästgård.
•Pris: 8.800 inkl.moms.
Inkluderar boende 2 nätter samt ljuvlig vegetarisk mat. Behandlingar och undervisning för bättre sömn, mindre smärta och stress ingår. Unika verktyg för att stärka ditt immunförsvar, sömn och återhämtning lär du dig på två dagar och kan fortsätta med på egen hand såsom som specifika qigongövningar, akupunkturpunkter, mindfulness, med flera – skräddarsydda till just dina behov. Teorin du får med dig har ett fokus på hur känslor/tankar påverkar vår fysiska kropp och hur vi kan lära oss tolka våra symtom och därmed hjälpa kroppen och psyket till självläkning med de enklaste metoderna.
Resan till Ven med båt bekostas av kursdeltagaren själv.

Utförligare kursprogram mailas ut till er vid anmälan men vill ni ha det tidigare än så, bara skriv en rad till oss i meddelanderutan nedan eller ring/sms.

Kursledare: Stina Norbye & Zandra Berta Uhr

 

Om Stina: Akupunktör med utbildning i Sverige och Kina. Utbildad instruktör i mindfulness och medicinsk qigong. Kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap, beteendevetenskap med tillämpad välmåendeforskning. Stina har mer än 25 års erfarenhet av hållbart välmående baserat av kombinationen Österländsk medicin och västerländsk välmående forskning.

Stinas motto: “Långvarigt resultat genom minimal insats”

Om Zandra-Berta: Akupunktör med utbildning i Sverige och Kina. Utbildad instruktör i mindfulness, medicinsk qigong och yogalärare. Utbildad kock och sommelier med en fantastisk känsla för smak, estetik och hur vi njuter och använder oss av våra sinnen för att kicka igång immunförsvaret.
Zandra har i över 20 år arbetat med hållbart välmående utifrån behandlingar, samtal, levnadsråd utifrån den österländska medicinen, bland annat under många år med en mottagning i Malmö.

Zandras motto: ” When you plant a tomato seed, you will harvest tomatoes, not cucumbers”

Anmälan Retreat på Ven 27-29 okt